Вплив іноземного капіталу на рівень розвитку страхового ринку України - Чорна, І.О. (Культура народов Причерноморья, 2008)
Мета дослідження - виявити впливу іноземного капіталу на діяльність страхових компаній та стан страхового ринку України. Дослідити значення іноземного капіталу, основні переваги та недоліки страхових компаній, які діють за допомогою вкладів іноземних інвесторів.