Соціально-демографічні та історико-культурні фактории розвитку туризму - Нємець, Л.М.; Сегіда, К.Ю.; Моштакова, Н.В. (Культура народов Причерноморья, 2009)
За головну мету дослідження ставимо виявлення особливостей впливу історико-культурних та соціально-демографічних чинників на розвиток сучасного туризму.