Місце України в процесах глобалізації світового туристичного ринку - Тимрієнко, А.В. (Культура народов Причерноморья, 2009)
Мета статті: визначити, чи має Україна можливості для активної участі в процесах глобалізації шляхом глибокого аналізу рекреаційного потенціалу окремих її туристичних регіонів.