Зіставний аналіз утворення часових відношень залежного таксису - Билял, З. А.-Г. (Культура народов Причерноморья, 2009)
Мета статті: визначити значення часової приналежності предикатів у синтаксичних одиницях, виокремлених з творів українських дитячих письменників ХХ ст. Та сучасних англійських письменників; виявити й зіставити лексико-граматичні, морфологічні й синтаксичні засоби організації висловлювання, які забезпечують вираження одночасності й різночасності дій у тексті.