Алкілування ізобутану бутенами - Патриляк, Л.К.; Іонін, В.О. (2007)
До огляду увійшли останні публікації з алкілування ізобутану олефінами на рідких і твердих кислотних каталізаторах. Розглянуто історію виникнення промислового процесу, методи вдосконалення існуючих технологій та хімію алкілування, включаючи механізми рідкокислотного і твердокислотного процесів. Наведено останні досягнення у гетерогенно-каталітичному алкілуванні.