Висвітлення радянської системи державного страхування в літературі 20-х рр. - Латишева, О.В. (Культура народов Причерноморья, 2010)
Дотримуючись проблемно-хронологічного та структурно-системного методів історичного пізнання, розглянемо еволюцію теоретичної думки в галузі державного страхування, науково-методологічні пріоритети, тематичне спрямування, структуру знання про об’єкт соціально-економічної історії, спробуємо виявити рівень осягнення проблеми, здійснити традиційну класифікацію літератури за видами джерел – монографії, нариси, спогади, огляди, збірники статей.