Ілюзорна реальність у п’єсі Ярослава Стельмаха «Крихітка Цахес» - Атаманчук, В.П. (Культура народов Причерноморья, 2010)
У фантастичній картині світу з п’єси Ярослава Стельмаха «Крихітка Цахес» нагромаджуються різні смислові нашарування: цей світ перетворюється, деформується, його функціонування стає абсурдним. Подібна абсурдність виявляє справжню суть людей та взаємин між ними, яка прихована за масками, ролями, уявленнями.