Синтез оливорозчинного інгібітора корозії чорних металів на основі етерів та амідів олеїнової кислоти - Процишин, В.Т.; Голік, М.А. (2007)
Наведено результати досліджень зі створення нових оливорозчинних інгібіторів корозії чорних металів на основі етерів та амідів олеїнової кислоти. Досліджено захисні властивості отриманих амідо-етерних інгібіторів залежно від їх кислотного числа. Встановлено оптимальні значення кислотних чисел, за яких захисна ефективність інгібіторів максимальна.