Із зали засідань Президії НАН України (01 лютого 2012 року) (Вісник НАН України, 2012)
На черговому засіданні Президії НАН України 01 лютого 2012 року члени Президії НАН України та запрошені заслухали такі питання: про наукову та науково-організаційну діяльність Інституту математики НАН України за 2006–2011 рр. (доповідач — академік НАН України А.М. Самойленко); Антарктида — мікробні екосистеми та біорозвідка (доповідач — доктор технічних наук О.Б. Таширев); про нагородження відзнаками НАН України та Почесними грамотами НАН України і Центрального комітету профспілки працівників НАН України (доповідач — академік НАН України В.Ф. Мачулін); кадрові та поточні питання.