Оцінка стану охорони та безпеки праці й соціально-економічних наслідків їх незабезпечення у вугільній промисловості України - Залознова, Ю.С.; Брага, І.Г. (Економіка промисловості, 2011)
Обґрунтовано значущість і роль охорони та безпеки праці для вугільної промисловості України. Проаналізовано основні статистичні показники, що характеризують сучасний стан охорони та безпеки праці. Обґрунтовано недоліки державного та регіонального управління щодо формування дієвої системи охорони та безпеки праці й запропоновано шляхи підвищення її ефективності. Ключові слова: охорона та безпека праці, вугільна промисловість, державне та регіональне управління.