Арабо-єврейські протиріччя у Палестині на початку 20-х р. ХХ ст. - Батенко, Г.В. (Культура народов Причерноморья, 2004)
Важливим кроком до ескалації протистояння арабів та євреїв Близького Сходу, що передували створенню держави Ізраїль були події 20-х р. ХХ ст. У цей час Палестина перебувала під мандатом Ліги Націй, який надали Великій Британії. Формування протистояння почалося наприкінці ХІХ ст. І з часом поступово загострювалося.