Поема Т.Г.Шевченка „Титарівна” і п’єса М.Л.Кропивницького „Титарівна”. сюжетно-типологічна спорідненість і відмінність - Киричок, М.С. (Культура народов Причерноморья, 2004)
У статті вперше зіставляються поема Т.Г.Шевченка "Титарівна" і п'єса М.Л.Кропивницького "Титарівна", окреслюються їх подібності й відмінності, пов'язані, зокрема, з мораллю і психологією головних персонажів.