Организационно–циклическая и структурно–функциональная модели развития организации - Василенко, В.А. (Культура народов Причерноморья, 2004)
В статті розглядаються питання і моделі організаційно-циклічного і структурно-функціонального розвитку організації, пов'язані з якісно-кількісними змінами, на основі сучасних підходів і з урахуванням синергетичних аспектів формування соціально-економічних систем. Синергетічний підхід дозволяє знайти ефективні шляхи управління нерівноважними соціально-економічними системами, що функціонують по законах ринку.