Экономические предпосылки для создания зоны свободной торговли на территории СНГ - Наливайченко, Е.В. (Культура народов Причерноморья, 2004)
К цьому часу у державах СНД сформувалися необхідні економічні передумови для завершення переходу до режиму вільної торгівлі, введення якого дозволить забезпечити взаємний недискримінаційний доступ на національні ринки, стимулювати переорієнтацію зовнішньоекономічного співробітництва на користь внутрішніх торгівельних, виробничих та коопераційних зв'язків, спростити та уніфікувати митні процедури, організувати ефективну інформаційну підтримку торгівельного обміну в рамках СНД.