Словотвірна термінологія в українських граматиках кінця ХІХ – початку ХХ століття - Виниченко, О.С. (Культура народов Причерноморья, 2004)
У статті оглянуто словотвірну термінологію українських граматик, які видавались на Західній Україні в кінці ХІХ і на початку ХХ ст. Відзначається також, що ця термінологія є закономірним етапом в історії розвитку сучасної української мовознавчої термінології.