Моделирование процессов устойчивого гребневого блокирования атмосферного влагооборота над Атлантико – Европейским сектором в современных циркуляционных условиях - Ивус, Г.П.; Грушевский, О.Н. (Культура народов Причерноморья, 2004)
Розглядаються умови переходу стаціонарних хвиль Росбі у солітон Росбі. Результати проведених чисельних експериментів дозволяють визначити географічну локалізацію районів з аномальним атмосферним вологооборотом, що притаманний процесу стійкого блокування зонального перенесення.