Когнитивный поворот в гуманитарных науках - Кузьмин, Н.Н. (Культура народов Причерноморья, 2005)
Стаття присвячена аналізу сучасних тенденцій у розвитку гуманітарного знання ХХ ст. На засадах порівняльно-історичного аналізу різних галузей гуманітарістики робиться висновок про наявність своєрідного "когнітивного повороту" в філософії, соціології, психології, культурології у другій половині ХХ ст.