Склад філологічних термінів Михайла Грушевського з погляду їх походження - Масликова, О.С. (Культура народов Причерноморья, 2005)
Досліджуючи філологічні терміни та номенклатури, уживані М. Грушевським, виявляємо й таку якісну особливість терміносистеми дослідника як її неоднорідність з погляду походження. Обстеження термінолексики з цього погляду актуалізує і виявлення внутрішньонаукових і внутрішньомовних чинників історичного процесу формування філологічної лексики; взаємодії власних і чужомовних лексичних, словотворчих і фонетико-морфологічних елементів.