Формування західноєвропейської інтелігенції в епоху Відродження - Год, Б.В. (Культура народов Причерноморья, 2005)
Автор обговорює одну з найбільш важливих проблем історії Відродження - формування ренесансної інтелігенції. Розглядаються різні аспекти питання. Обґрунтовується зв'язок між гуманізмом і прогресом світської освіти.