Формування термінологічного значення "Картина світу" - Снігирьова, Л.М. (Культура народов Причерноморья, 2005)
"Картина світу" об'єднує знання наукові, донаукові, ненаукові, побутові, фантазії, вигадки, міфологічні, казкові компоненти, марновірства, забобони. Тому можливо слід розрізняти "побутову картину світу", "донаукову картину світу", "загальнонаукову картину світу". Але "загальнонаукова картина світу", в свою чергу, неоднорідна, бо синтезує знання кожної науки. В спеціальних картинах світу міститься бачення основних системних характеристик предмета дослідження кожної науки.