Формування стратегії ефективного використання ресурсів в умовах євроінтеграції та світової глобалізації - Ревко, Т.В. (Культура народов Причерноморья, 2006)
В статті обґрунтовується доцільність стратегічного управління ресурсозбереженням для вирішення ряду екологічних проблем або їх попередження. Розглянуто види відповідних еколого-економічних стратегій та їх залежність від впливу зовнішнього середовища.