Структура моделі оцінки агрокліматичних умов формування продуктивності сільськогосподарських культур - Полевий, А.М.; Ляшенко, Г.В. (Культура народов Причерноморья, 2006)
Представлено блок - схему агрокліматичної моделі продуктивності сільськогосподарських культур, яка базується на концепції максимальної продуктивності посівів і положенні моделювання впливу факторів зовнішнього середовища на врожайність культур. Описані блоки моделі: блок вхідної інформації, розрахункові блоки впливу агрокліматичних умов і кінцевої врожайності, оціночний блок ступеню сприятливості кліматичних умов і ефективності їх використання.