Особливості муніципального менеджменту в Криму - Тімченко, З.В.; Пастухова, А.В. (Культура народов Причерноморья, 2006)
Після того, як Україна одержала незалежність, органи місцевого самоврядування зазнали істотні зміни в системі управління територіями. Територіальні одиниці повинні самостійно вирішувати питання, що стосуються міської символіки. Система управління, яка стосується міської символіки працює не в повну силу. Необхідно розробити пропозиції по використовуванню символіки м. Євпаторія. Правильне використовування міської символіки допоможе розвиватися місту як курортному і підвищити конкурентоспроможність підприємств міста у сфері послуг. Неможливий розвиток міста як курорту без історичного минулого. Статистика доводить, що туристи виявляють цікавість до м. Євпаторії не тільки як до курорту, на якому можна оздоровитися, але і як до міста з багатою і цікавою історією, невід'ємною частиною якої є символіка (герб, прапор, печатка).