Досвід становлення ринку землі у країнах Східної Європи - Гарнага, О.М. (Культура народов Причерноморья, 2006)
Країни Східної Європи майже водночас взяли курс на відновлення приватної власності на землю, становлення нових форм господарювання. У цілому стратегія перетворення земельних відносин орієнтована на ринкову концепцію, на перевірену світовою практикою модель із переважаючим приватним землеволодінням.