Деякі проблеми реформування інституційних основ системи політичних відносин та влади в державах транзитного характеру (на прикладі України) - Бунецький, Л.Л. (Культура народов Причерноморья, 2006)
Здійснено аналіз проблем реформування інституційної системи політичних відносин та влади в Україні з позицій сучасного досвіду держав, що досягли цікавих результатів в умовах близьких Україні. Досліджуються деякі особливості сучасних реформаційних процесів політичних відносин в Україні, резервів їх подальшого розвитку. Запропоновані прикладні аспекти реформування інституційних основ системи державної влади та політичних відносин сучасного українського суспільства.