Міське право Львова: від магдебургії до статутного права - Кіселичник, В.П. (Правова держава: Щорічник наукових праць, 2010)
У статті розглядається міське право Львова ХIV . початку ХХ ст., яке хронологічно поділяється автором на періоди (цикли) магдебурзького і статутного права. Висловлюється думка, що перехід наприкінці ХVIIF ст. від магдебурзького до статутного права зумовлювався багатьма історичними чинниками, насамперед потребами модернізації суспільства. Наголошується на приватному характері магдебурзького права і публічному характері статутного права.