Правовідношення в контексті дослідження права (до методології пізнання) - Ющик, О.І. (Правова держава: Щорічник наукових праць, 2010)
Стаття присвячена критиці висловленої в літературі точки зору на правовідношення як спеціальний метод дослідження права та обґрунтуванню необхідності належного використання для цього дослідження методу сходження від абстрактного до конкретного в його Марксовому розумінні.