Феномен права на сучасному етапі трансформації суспільства - Плавич, В.П. (Правова держава: Щорічник наукових праць, 2010)
В статье дана характеристика права на современном этапе развития юридической науки. Акцентировано внимание на том, что право есть явлением, которое динамично развивается под влиянием У статті характеризується право на сучасному етапі розвитку юридичної науки. Акцентовано увагу на тому, що право є явищем, яке динамічно розвивається під впливом соціальних, політичних та ідеологічних факторів до рівня соціально-економічних відносин і потреб суспільного розвитку. Взаємодія цих факторів створює основу формування права. Аргументовано положення про те, що сутність людини наддержавна - не держава створює людину, а людина державу.