Антрополого-комунікативний метод як засіб пізнання компромісу і конфлікту у трансцендентній та іманентній складовій права - Бобровник, С.В. (Правова держава: Щорічник наукових праць, 2010)
Аналізується можливість застосування антрополого-комунікативного методу для дослідження правового компромісу і правового конфлікту. Пропонуються шляхи подолання конфліктів у сфері права, визначається його роль у досягненні компромісу.