Гарантії реалізації прав і свобод людини і громадянина: проблеми сутності та змісту - Пархоменко, Н.М. (Правова держава: Щорічник наукових праць, 2010)
У статті проаналізовані проблеми визначення сутності та змісту загальних та юридичних гарантій реалізації прав і свобод людини і громадянина. Зроблено висновок про те, що реальність забезпечення прав і свобод громадян насамперед залежить від визначення та закріплення гарантій (загальні, юридичні, міжнародні) та правозастосовної діяльності держави.