Необхідність врахування євроінтеграційних вимог на становлення нової української адміністративно-правової доктрини - Авер'янов, В.Б. (Правова держава: Щорічник наукових праць, 2010)
У статті розглянуто ключові напрями проведення комплексної реформи адміністративного права, спрямованої на модернізацію існуючих та запровадження якіснонових інститутів адміністративного права. Визначено необхідність запровадження демократичних стандартів діяльності органів публічної адміністрації, залучення громадян до процесу державного управління, розвитку інституту державної служби.