Функції держави та виконавчої влади: співвідношення змісту - Пухтецька, А.А. (Правова держава: Щорічник наукових праць, 2010)
У статті розглянуто підходи вчених до співвідношення функцій держави і виконавчої влади, визначено потреби врахування специфіки здійснюваної загальної функції при визначенні компетенції органів виконавчої влади, підпорядкованих міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади.