Синтез 2-етил-2-фенілацетофенону алкилюванням дезоксибензоїну - Танчук, Ю.В.; Дорошенко, В.А. (Інститут бiоорганiчної хiмiї та нафтохiмiї НАН України, 2003)
Показано, що 2-етил-2-фенілацетофенон, що є напівпродуктом для синтезу відомого противоракового препарату "Тамоксифен", зручно одержувати етилюванням дезоксибензоїну бромстим етилом в умовах міжфазного каталізу. Розроблено простий спосіб одержання дезоксибензоїну.