Аграрне право як галузь права - Семчик, В.І. (Правова держава: Щорічник наукових праць, 2010)
Розглядаються питання формування і функціонування після проголошення незалежності України аграрного права як комплексної галузі в системі права України. Показано, що до предмету аграрного права в комплексі відносяться аграрні, земельні, майнові, трудові та організаційно-управлінські відносини у сфері сільськогосподарської діяльності. Обґрунтовуються пропозиції щодо розробки теоретичних положень розподілу аграрного права та вдосконалення правового регулювання аграрних і пов'язаних з ними земельних відносин.