Контрольована якість сільськогосподарських земель: правова концепція - Кулинич, П.Ф. (Правова держава: Щорічник наукових праць, 2010)
В статті доводиться, що правове регулювання сільськогосподарського землекористування в Україні є неефективним через його невідповідність станові земель сільськогосподарського призначення. Формулюється правова концепція контрольованої якості сільськогосподарських земель як наукова парадигма вдосконалення законодавства України про ці землі. Дана концепція визначає принципові засади формування такого правового механізму сільськогосподарського землекористування, за якого зміни якісного стану земель сільськогосподарського призначення виступають юридичними фактами,настання яких активізує дію правових обов’язків суб’єктів земельних відносин щодо охорони та використання земель.