Деякі аспекти глобалізації в екологічному праві - Чорноус, О.В. (Правова держава: Щорічник наукових праць, 2010)
В даній статті досліджується питання впливу глобалізації на розвиток сучасного екологічного права. А також викладені засади розвитку концепції Екологічної Конституції Землі у сучасній юридичній науці та перспективи її майбутнього розвитку.