Питання критеріїв при вивченні генези порівняльного правознавства - Кресін, О.В. (Правова держава: Щорічник наукових праць, 2010)
У статті аналізуються критерії, які використовувалися вченими при визначенні часу виникнення порівняльного правознавства. На цій основі та із залученням новознайдених матеріалів автор доводить раннє виникнення порівняльного правознавства на початку ХІХ ст.