Проблема порівняльно-правового неофункціоналізму. Конструктивістський функціоналізм - Ткаченко, О.В. (Правова держава: Щорічник наукових праць, 2010)
У статті проблематизується можливість розуміння конструктивістського функціоналізму як одного з варіантів порівняльно-правового неофункціоналізму. Викладено основні змістовні положення цього підходу. Вказано також на основні підстави його критики, наслідком якої є неможливість сприйняття конструктивістського функціоналізму як самостійного методологічного інструментарію порівняльно-правових досліджень, а отже, і як порівняльно-правового неофункціоналізму.