Вивчення мотивації електоральної поведінки у межах соціально-психологічного підходу до її дослідження - Вільчинська, І.Ю. (Правова держава: Щорічник наукових праць, 2010)
У статті аналізуються основні теорії вивчення мотивації електоральної поведінки у межах соціально-психологічного підходу. Найбільшу увагу приділено дії механізму «лійки причинності» (Е. Кемпбелл, Ф. Конверс, У. Міллер, Д. Стоукс), теорія ї політичної підтримки (Д. Істон, Дж. Денніс) та захисним механізмам ідентифікації.