Загальна характеристика законних презумпцій - Ляшенко, Р.Д. (Правова держава: Щорічник наукових праць, 2010)
У статті автор характеризує законні презумпції, формулює їх визначення, розглядає особливості їх закріплення у нормах права. Окрема увага приділяється аналізу неспростовних презумпцій.