Національна академія наук України: досягнення 2011 року та основні напрями подальшої роботи (Вісник НАН України, 2012)
12 квітня 2012 р. у приміщенні Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася звітна сесія Загальних зборів Національної академії наук України. У заході взяли участь Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Д.В. Табачник, Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України В.П. Семиноженко, іноземні гості, представники наукової громадськості, засобів масової інформації та інші запрошені. Під час роботи сесії було представлено основні результати фундаментальних та прикладних досліджень науково-дослідних установ НАН України, підсумки їхньої участі у вирішенні актуальних державних проблем, зокрема енергоощадження та енергоефективності, безпечного функціонування ядерно-енергетичного комплексу, модернізації сільського господарства, сфери охорони здоров’я тощо.