Підсумки діяльності Національної академії наук України в 2011 році та основні напрями її подальшої роботи - Патон, Б.Є. (Вісник НАН України, 2012)
Доповідь президента НАН України академіка Б.Є. Патона на сесії Загальних зборів НАН України 12 квітня 2012 року.