Наномагнетики з пористою структурою та їх сорбційні властивості - Колотілов, С.В. (Вісник НАН України, 2012)
Наукове повідомлення молодого вченого на засіданні Президії НАН України 15 лютого 2012 року. У повідомленні наведено результати досліджень нових наномагнетиків з пористою структурою. Встановлено фактори, що впливають на магнітні властивості таких систем, досліджено вплив адсорбції/десорбції діамагнітних субстратів на магнітні властивості пористих координаційних полімерів, а також розроблено нові підходи до створення сполук і композитів, що поєднують феро- або ферімагнітні властивості зі здатністю сорбувати задані субстрати. Окреслено можливі сфери застосування таких наномагнетиків, зокрема проведення біохімічних або медичних аналізів.