Про ефективність видання наукових журналів в Україні - Яцків, Я.С.; Радченко, А.І. (Вісник НАН України, 2012)
У статті висвітлено ситуацію, що склалася на сьогодні в Україні з виданням наукової фахової періодики. Детальніше розглянуто періодичні видання Національної академії наук України. Викладено основні зауваження та пропозиції щодо вимог до наукових фахових видань, нову редакцію яких нещодавно було запропоновано до розгляду Департаментом атестації кадрів Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.