Молекулярна організація 5S рДНК Satyrus drias (Lepidoptera) - Череватов, О.В.; Волков, Р.А. (Доповіді НАН України, 2011)
Досліджено молекулярну організацію і еволюцію 5S рДНК у метелика Satyrus drias. Виявлено, що вид має незвичайно довгий 5S рДНК повтор, який містить 120 пн, що належать кодуючій ділянці, та 959 пн, що належать міжгенному спейсеру. Порівняння послідовностей показало, що спейсерна ділянка містить два інсерційні елементи — El1 (265 пн) та El2 (73 пн), які мають очевидну подібність (65–88%) до фрагментів, локалізованих у не кодуючих ділянках геному різних видів метеликів. Згідно з отриманими даними, довгий міжгенний спейсер Satyrus drias вказує на появу в процесі еволюції двох транспозицій El1 і El2 з інших геномних регіонів.