Метод обробки складних зображень та їх розпізнавання - Грицик, В.В. (Доповіді НАН України, 2011)
Наведено метод розпізнавання та розділення візуальних об'єктів, що частково накладені один на інший. Метод досліджено на прикладі розділення конгломератів клітин.