К теории электрической активности He-II в опыте со вторым звуком - Томченко, М.Д. (Доповіді НАН України, 2011)
Запропоновано поверхневу мікроскопічну модель для пояснення електричного сигналу, що спостерігався в гелії-II у дослідах з другим звуком.