Активність ферментів енергозабезпечення карциноми Герена, трансплантованої на фоні попереднього опромінення малими дозами - Марченко, М.М.; Копильчук, Г.П.; Волощук, О.М. (Доповіді НАН України, 2011)
Досліджено інтенсивність набухання мітохондрій трансформованої тканини, H^+-АТФазну і сукцинатдегідрогеназну активності в динаміці росту карциноми Герена за умов попереднього фракціонованого опромінення малими дозами. Встановлено, що в динаміці пухлинного росту відбувається посилення набухання мітохондрій трансформованої тканини. Попереднє опромінення малими дозами спричинює посилення високоамплітудного набухання мітохондрій та зниження активностей досліджуваних мітохондріальних мембранозв'язаних ферментів уже на латентній стадії онкогенезу.