О потере устойчивости вращающегося упруго-пластического кругового диска - Лила, Д.М.; Мартынюк, А.А. (Доповіді НАН України, 2011)
У рамках теорії малих пружно-пластичних деформацій запропоновано спосіб розрахунку методом малого параметра можливої втрати стійкості плоского кругового диска, що обертається. Підтверджено формулу для обчислення критичної кутової швидкості обертання диска із нестискуваного матеріалу.