Новий метод синтезу тетрагідробензофуро[2',3':4,5][1,2]діазепінохіназолінів, тетрагідробензотієно[2',3':4,5][1,2]діазепінохіназолінів, тетрагідроіндоло[2',3':4,5][1,2]діазепінохіназолінів - Толкунов, А.С.; Суйков, С.Ю.; Богза, С.Л. (Доповіді НАН України, 2011)
Розроблено зручний одностадійний метод синтезу тетрагідробензофуро[2',3':4,5][1,2]діазепінохіназолінів, тетрагідробензотієно[2',3':4,5][1,2]діазепінохіназолінів, тетрагідроіндоло[2',3':4,5][1,2]діазепінохіназолінів, заснований на реакції 3-аміно-2-(3-бензо[b]фурилметил)хіназолін-4(3Н)-ону, 3-аміно-2-(3-бензо[b]тієнілметил)хіназолін-4(3Н)-ону, 3-аміно-2-(3-індолілметил)хіназолін-4(3Н)-ону з альдегідами в кислому середовищі.